Sportfiske för morgondagen

Den lilla föreningen med det stora innehållet
www.releasethefish.se

SFM logo och föreningsmärke

  Fiskekort - Lumsån

  Välkomna tillbaka till säsongen . Se mer information nedan.

  Lumsåns flugfiske stor karta

  Nytt för år 2021

  Föreningen SFM (Sportfiske för morgondagen har sedan slutet av -90 talet bedrivit fiskevård i Lumsån. Under år 2020 avslutades det projekt som föreningen drivit med Lumsån(under arrendet) och det bestämdes att vattenägaren åter skall förvalta ån och sportfisket i ån.

  From 1/1-2021 har Lumsån återgått tillbaka till Sveaskog. Fisket i Lumsån kommer ingå i deras naturfiskekort men med restriktionerna Catch and release. (se de gulmarkerade fiskevattnen på deras områdeskarta Malingsbo-Kloten), Det kommer uppdateras på Sveaskkogs hemsida under våren. I skrivande stund finns det inga planer från Sveaskogs sida att fisket ska vara kvoterat, men håll utsikt på Sveaskogs hemsida om fisket.

  Vi tackar alla besökare som fiskat i Lumsån under projektets gång och vi önskar alla nya flugfiskre som kommer besöka Lumsån en riktigt bra dag.

  Läs mer om projektet med Lumsån här

  Föreningen Sportfiske för morgondagen kommer fortsättningsvis verka i området och nu närmast med ett projekt i Hedströmmen nedströms Malingsbo.

  Råd och tips om hur du skall gå tillväga vid återutsättning finner du här -> 5 enkla steg

  Text och information:Sportfiske för morgondagen,

Fiskevård

Här hittar du mycket information om fiskevård.

Fotogalleri

  an image

  Om vi alls skall ha något fiske kvar att prata om i framtiden glöm då bort alla bakåtsträvares ord och koncentrera dig på att bevara sportfiskets kvalitet.